Като част от международната кариерна платформа Undelucram, с присъствие в България като Каderabotim.bg, бихме искали да ви споделим, че продължаваме мисията си за международна прозрачност на пазара на труда с нов инвестиционен рунд от 1 млн. евро. Щастливи сме да обявим, че вече имаме подкрепата от международни фондове и Българския фонд Sofia Angels Ventures, който ще участва с 400 000 евро. Разглеждаме местната подкрепа от Sofia Angels Ventures като вот на доверие към резултатите ни на международно ниво и това, което успяхме да постигнем заедно с вас, потребителите на Kaderabotim.bg, през последната една година. Радваме се, че бизнесът в България има интерес и отношение към набирането на персонал онлайн и промяната на облика на пазара на труда. 


Основната цел на Undelucram в международен план и в България с Каderabotim.bg винаги е била да създава местни общности от служители и работодатели, обединени от желанието за прозрачност за условията на труд чрез анонимни отзиви от служители. За последните години, ние от екипа на Undelucram и Kaderabotim.bg в България, не спираме да се развиваме и вече присъстваме в 14 държави, като във всяка упражняваме дейността си на местния език, съобразявайки се с особеностите на локалния пазар на труда. 


Водени от желанието да осигурим адекватен мост между служителите и работодателите, ние не спираме до тук. Целите ни за следващите 2 години включват да разширим присъствието си с още 7 пазара и да развиваме допълнително своя изкуствен интелект, за да предложим още ползи за служителите и работодателите. 

Повече за финансирането от международните и български фондове

В набирането на финансирането от 1 млн. евро се включват както международни фондове, така и български, които застават зад идеята ни да развиваме нов начин работодателите и служителите да се ангажират прозрачно помежду си и да отговарят на своите нужди. Освен българския фонд Sofia Angels Ventures с 400 000 евро, сред инвеститорите се нарежда и румънският GapMinder с 200 000 евро. Undelucram се доверява на платформата за споделени инвестиции SeedBlink за останалите 400 000 евро. За нас тази подкрепа доказва, че развитието ни е забелязано и силата на генерираното от потребителите съдържание във всички локации на Undelucram се разглежда като силен инструмент за стимулиране на пазара на онлайн набиране на персонал и изграждане на работодателска марка.

Планове за развитие

След успешното разширяване на румънската ни платформа Undelucram в 14 държави, сред които България, Румъния, Украйна, Гърция, Унгария, Полша, Чехия, Молдова, Тунис, Алжир, Мароко, Саудитска Арабия, Египет и Обединените Арабски Емирства, си поставяме цел навлизането на пазара в още 7 до края на 2024 г. Наред с това, инвестицията в компания ни ще ни помогне да продължим развитието на нашия изкуствен интелект и технологии, базирани на алгоритми за машинно обучение и обобщени потребителски данни, които съпоставят интересите на кандидатите на пазара на труда с тези на работодателите.

 

Във всяка една локация, както досега и в Kaderabotim.bg, ще продължим да предлагаме възможност:

- за служителите да вземат информирано решение за компаниите, в които кандидатстват, на база систематизирана информация за опита на настоящи и предишни служители в дадената компания;
- на потребителите да сравняват заплащането си с това на други служители в същия сектор, благодарение на нашия калкулатор на заплатите  “Заплатоизмерител”;
- за потенциалните кандидати да се информират за процеса по водене на интервю и подбор в дадена компания или да споделят за своя опит от предишно интервю;
- за ползване на ресурси за кариерно развитие като шаблони за CV, информационни материали за различните индустрии или за студенти, както и класация за най-добрите работодатели;
- за работодателите да ползват нов инструмент за наемане на по-квалифицирани кандидати и изграждането на своя Employer Branding едновременно. 


Заключение

Положителният поглед в бъдещето ни кара да се вълнуваме за всичко, което предстои не само за Kaderabotim.bg и българските служители, но и тези на международно ниво. Успехите, които споделяме с вас, са възможни благодарение на подкрепата, която всички български служители ни оказаха през изминалата една година, оставяйки своя анонимен принос за опит си с работодателите в България. Щастливи сме, че разширяването на платформата в България продължава и вече можем да се похвалим с хиляди активни потребители, които използват функциите ни. Благодарение на оценките, които оставяте за работодателите си, употребата на шаблоните ни за CV и информацията за интервюта, през които сте минали, заедно работим над това пазара на труда и в България да стане по-прозрачен и справедлив. 


Ще подкрепите ли мисията ни да постигнем повече справедливост на пазара на труда в България?
Включете се в нашата платформа Kaderabotim.bg и вижте каква е обратната връзка на служителите за компанията, в която работят. 
Нека заедно подобрим прозрачността на пазара на труда в България!