За първа година кариерната платформа Kaderabotim.bg, посветена на служителите и работодателите в България, представя годишна класация на ТОП работодателите за 2022 г. – най-високо оценените компании от собствените си служители в платформата, за които препоръчваме да кандидатствате през следващата 2023 г.

Класацията обхваща периода 16 ноември 2021 – 15 ноември 2022 и показва кои са 30-те най-добри работодатели на база гласуването на хиляди служители чрез анонимни отзиви за компаниите, в които работят, по конкретни критерии, в платформата.

„Щастливи сме да представим класацията ТОП работодатели на българския пазар. За нас е от съществено значение да допринасяме за повече прозрачност на пазара на труда и да гарантираме честност и справедливост в отношенията между работодател и служител в толкова важна за нас държава.

Чрез тази класация ние се стремим да създадем ясна представа за пазара на труда в България и да популяризираме компаниите, които уважават своите служители, като модел за подражание за всички организации, които се стремят към изграждане на успешна работодателска марка.

Поздравяваме всички организации, които предоставят на служителите си приобщаваща работна среда, където чувстват подкрепа и разбиране и където атмосферата и благосъстоянието им са поставени на първо място." – споделя Костин Тудор, CEO и основател на международната кариерна платформа Undelucram.ro.

Кои са най-добрите работодателите за 2022 г.? Служителите в платформата на Kaderabotim.bg избират за най-добър работодател за 2022 г.:

1. Endava България – компания, основана през 2000 г. в Лондон, Великобритания, която навлиза на българския пазар в края на 2016 г. и е водещ доставчик на технологични услуги и стратегическо консултиране.

„Присъединявайки се към екипа на Endava България, вие получавате възможност не само за невероятна кариера в IT сектора, но и досег до проекти на някои от световните лидери в различни индустрии.

Endava си партнира със своите клиенти, като се интегрира безпроблемно в техните екипи, катализирайки идеите и предоставяйки надеждни решения. Вече в офисите ни в София, Пловдив, Варна и Русе работят над 450 души. Плановете ни за следващите години не се ограничават само до растеж на компанията, а са свързани и с инвестиция в местните IT общности чрез организиране на събития за хората в технологичния сектор с цел тяхното разрастване и развитие, създаване на партньорства с НПО и академични институции и обмен на знания, ноу-хау и споделяне на технологична експертиза и цялостния опит, с които са познати хората в Endava.

За нас е голяма чест да бъдем избрани за най-добър работодател особено когато това признание идва от хората, нашите колеги и членовете на екипа ни. Обичайно новите хора, които се присъединяват към екипа на Endava, идват по препоръка на настоящ колега: това са 40% от хората, които стават част от компанията ни в световен мащаб. Това означава, че някой, който вече работи в Endava, се е свързал със свои приятели и колеги и ги е препоръчал, преди да влязат в компанията. Вярвам, че това е огромно признание за нас.

Очаквам с нетърпение следващата стъпка в развитието ни и предстоящите постижения на нашия Endava екип в България!“ каза Дариус Щтефан, Country Manager на Endava България.

 

Непосредствено след нея потребителите поставят:

2. Decathlon България

3. eMAG България

4. Pontica Solutions

5. Lidl България

6. Accenture България

7. JYSK България

8. Speedy

9. Kaufland България

10. Sensata Technologies

 

Научете кои са и останалите ТОП компании в пълния списък с 30-те най-добри работодатели в България, за които да работите през 2023 г.

Kaderabotim.bg и класацията за ТОП работодателите в България 2022 цели да даде повече яснота и прозрачност на работната среда и условията на труд в българските компании, за да направите правилния избор при кандидатстване в конкретна компания през 2023 г. Резултатите в класацията се определят на база предимствата на всяка компания, участник в гласуването, както и оценки за възнаграждение на служителите, лидерство, фирмена култура, социални придобивки и други.

Какви са критериите за оценка в класацията за най-добър работодател? Класирането работи въз основа на показателите за среднопретеглената оценка, подадена от потребителите за техните работодатели, както следва:

- Обща оценка на компанията в платформата (с тежест 70% в класирането)

- Оценка на компанията по 5 други критерии (всеки с тежест 6% в класирането): възможности за развитие; възнаграждение; баланс между работа и лично време; управление; фирмена култура и ценности

Критериите са специално подбрани според важността, която служителите им придават по отношение на работа, и приноса им към чувството за удовлетворение на работното място.

 

 

Всеки работодател може да се включи безплатно в класацията при наличие на минимален брой от 30 отзива в платформата, генерирани от служители за текущата година.

ТОП работодатели е годишна класация, публикувана от най-голямата онлайн общност от служители в България, а класирането ще бъде отразено в публикации на големи медии.

 

За Kaderabotim.bg Kaderabotim.bg е най-голямата онлайн общност от служители в България. Иновативната платформа служи като посредник в комуникацията между служители и работодатели и обективен и достоверен източник на информация, като предоставя на служителите още онлайн инструмент за сравняване на заплатите в сектора “Заплатоизмерител”, полезни ресурси за кариерно развитие, както и възможност за създаване на професионално CV с готови шаблони.

Кариерната платформа помага още на работодателите в България в изграждането на цялостна работодателска марка с цел привличане на повече кандидати и намиране и задържане на правилните кадри чрез възможност за създаване на персонализиран работодателски профил за представяне на компанията, инструменти за реклама и взаимодействие на кандидатите.

Ако искате да знаете каква е позицията на вашата компания в класацията, открийте мястото, което заема и кои са останалите класирани в пълния списък с ТОП работодателите 2022.